UBISOFT

For Ubisoft, a video game company with operations around the world, Michels Architekturbüro transformed parts of an anonymous office complex from 1995 into a stylish and attractive work environment tailored to the needs of the company. Comprehensive interior fit-out work and alterations were carried out to adapt the existing building spatially, technically and aesthetically to the demanding requirements of the game development studio. A diverse spatial programme was devised, whose spectrum ranges from traditional office workstations to an event room and a cinema to a spacious user research lab for testing computer games.

In close coordination with Ubisoft and within a very short period of time, what had previously been rigidly structured offices in the existing building were transformed into spacious high-tech interiors that offer lots of freedom for creativity, development and communication. The construction of an event room in the courtyard gave the building an additional venue, and the ground floor can be flexibly subdivided thanks to semi-automatic partition walls. Stylish reception and communication zones with exposed concrete ceilings combine with areas that are acoustically optimised for concentrated group and individual work to create an office landscape that is as varied as it is inspiring.